Советую почитать

Какая резинка подходит для кудрявых волос

Вы делаете стильный хвост, мальвинку или пучок — и собираете комплименты от окружающих. А дома подбираете вырванные резинкой волоски... Увы,...

понедельник, 6 декабря 2021 г.

Косметичний крем-сенолітик: що це за засіб та чому він є проривом у сучасній косметології

XXI сторіччя епоха цікавих наукових розробок. Та поряд з космічними нас цікавлять косметичні винаходи. Бо усім нам хочеться збагачуватися життєвим досвідом, залишаючись при цьому юними на вигляд. І сьогодні з особливою гордістю хочу розповісти Вам про засіб майбутнього, який вже існує у реальному просторі. Це особливий косметичний крем, який здатен повернути час назад та позбавити нас зморшок, прикрих складок, тьмяності, темних кіл, інших "ієрогліфів років". І розроблено цей інноваційний продукт у нашій країні завдяки співпраці українських вчених та дерматологів! Зустрічайте косметичний крем-сенолітик: що це за засіб та чому він є проривом у сучасній косметології.
 
 
 

Експерт Ігорь КИРИКЕВИЧ, лікар-дерматолог








Що?

Для початку про те, що таке сенолітики та чому ними зацікавилися вчені та косметологи. Це група речовин, здатних боротися зі клітинами-провокаторами, які пригнічують ріст та розвиток молодих клітин. Що мається на увазі?
 

 

Річ у тому, що з часом клітиночки старіють. Але вони не гинуть та не збираються гинути. Метафорично кажучи, гасло молодим відкрити всі шляхи "літнім" клітинам не відомо. Давати дорогу "нащадкам" вони не збираються. Та виробляють особливі речовини імуносупресори. Це ніби отрута для молодих клітин "завдяки" їм вони не розвиваються та не можуть повноцінно функціонувати. Навпаки, отримають від сенесцентних (тобто старих) клітин команду швидко дряхліти. Юні клітиночки "слухаються старших" та роблять, як сказано в оцих таємних sms-ках. Тобто передчасно старіють. Це дещо схоже на запалення. Так згідно з однією із теорій, і відбувається процес старіння організму.
 
  • 🌱На щастя, існує група речовин, здатних нейтралізовувати підривну діяльність клітин-зомбі (друге ім'я сенесцентних клітинок). Є "добрі витязі", які змушують старі клітини припинити виробку імуносупресорів. А потім ілюмінують їх (тобто знищують). Завдяки цьому старіння відбувається повільніше. Ці чудові помічники молодості й називаються сенолітиками. До них відносять низку фapмaцeвтичних препаратів, а також природних засобів. До речі, наш улюбленець зелений чай, відомий усім модницям вітамін Е, а також екстракт горця японського, яблучний пектин це теж потужні сенолітики!

Введення до косметичного засобу речовин-сенолітиків не просто поверхнева боротьба з ознаками старіння. Це шлях зменшити у шкірі кількість сенесцентних клітин та "нагадати" їй код молодості. Тобто омолодження skin відбувається на принципово новому рівні. Безперечно, розробка такого засобу є справжним проривом у сучасній косметології. А таку косметику можна сміливо величати "косметикою майбутнього" в усіх сенсах цього слова.  

Для чого?

Цей чудо-засіб здатен боротися не тільки з мімічними, а ще й з глибокими зморшками, вирівнює колір обличчя, робить її гладкою, свіжою, усуває темні кола під очима, підтягує шкіру, повертає їй пружність. Омолодження йде по всім фронтам!
 

 

З якого віку?

Можливо, читаючи цей текст, Ві вже мрієте придбати таку новинку. Але треба пам'ятати, що крем-сенолітик дуже потужний засіб. Призначати його самім собі та мазати на щічки "з метою профілактики" не варто. Ми не можемо бути мудріше за Природу та знищувати все: певна кількість клітин-зомбі необхідна для нормального функціонування організму. До того ж до деякого часу шкіра здібна своїми силами справлятися з цими "небажаними діячами" своїми силами. Якщо застосовувати сенолітичну косметику в молодому віці, не виключено появи "ефекту звикання". Треба пройти діагностику та встановити: чи дійсно вже є потреба в такому кремі. Слід обов'язково проконсультуватися з лікарем-косметологом.
 

 

До речі, вік як певний "цифровий Рубікон" особливого значення не має. Старіння шкіри процес індивідуальний. Комусь і в 40 років думати про такі засоби зарано. А деяким, можливо, в 30-35 вже слід прибігати до такого помічника. Але, як правило, такий крем краще використовувати після 45 років. 

Чи є потреба в інших засобах? Варто наносити ще й сироватки, маски тощо?

Ні. Крем-сенолітик є самостійним засобом, який не потребує спецдопомоги. Він використовується 1 раз на добу на ніч протягом 40 днів. Наноситься на ретельно очищену шкіру обличчя, шиї, повік, зони дeкoльте. За потреби, можна змащувати їм шкіру рук. Повторний курс визначається індивідуально Вашим косметологом.
 

 

Які бренди випускають такі креми?

На сьогодні про множину говорити зарано. З особливою гордістю скажу, що станом на друкування цього посту крем-сенолітик у світі існує лише один! І випускає його марка першої української професійної косметики Kaetana.
 
Крем-сенолітик Kaetana. Фото люб'язно надано представниками бренду.


 

Крем-сенолітик Каетана є результатом співпраці українських вчених та дерматологів. Ідею створити крем на основі сенолітичного комплексу запропонував представникам марки Kaetana Віктор Досенко патафізіолог та генетик, заввідділом Інституту фізіології ім. О. Богомольця, доктор медичних наук. Досвід наукових спеціалістів у галузі досліджень речовин-сенолітиків плюс величезні знання дерматологів Каетана так і з'явився крем, якому на сьогодні немає аналогів. Пишаюся, що таке косметична інновація розроблена та запроваджена в моїй країні! 

Більш дізнатися про такий крем, а також про інші засоби цього бренду можна на офіційній сторінці Каетана Фейсбук.

На цьому теоретична частина закінчилась. Користуючись нагодою, хочу повідомити Вам, друзі, що я отримала на тестування цей унікальний засіб. Мені 48 років я, як то кажуть, "вже треба"...
 

 

Крем-сенолітик Kaetana складається саме з сенолітичного комплексу Сеновір© та низки інших корисних речовин природного походження. Зокрема, олії авокадо, гіалорунату натрію, кoн'як маннану тощо. Плюс, як і в усіх засобах від цього бренду, тут немає ані мінеральної олії, ані інших небезперечних речовин. Склад крему цілком friendly до нашої шкіри.

З цього дня я починаю користуватися цим інноваційним засобом. Так після того, як пройде 40 днів, обов'язково поділюсь з Вами своїми враженнями.

А Ви чули про такий крем? Можливо, вже спробували його у дії? Буду вдячлива за Ваші відповіді у коментарях!
 
Оформлення: фото RF, фотографії у вільному доступі, знімки з архиву автора блогу.

12 комментариев:

  1. Great post dear!! Thank you for the information!!

    ОтветитьУдалить
  2. Очень интересный крем и принцип его действия! Будет очень интересно почитать про результаты и твое впечатление

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Спасибо огромное, Татьяна! Первое впечатление - вау! Крем очень приятный, комфорный на коже. Уже после первого применения - наутро - проснулась с более увлажненной кожей рук. И темные круги стали, кажется, немного светлее. Но общие результаты опубликую, когда пройду весь курс применения этого крема)

      Удалить
  3. I think their branding and advertising is very well done. A new cream that i have not heard of but interesting to know about

    ОтветитьУдалить
  4. Очень интересный и необычный крем! Жду результатов!

    ОтветитьУдалить
  5. Uma marca que não conhecia, e à qual ficarei atenta futuramente! Parece-me um excelente produto! Beijinhos! Bom fim de semana!
    Ana

    ОтветитьУдалить
  6. Дуже цікавий крем. Я з таким ще не зустрічалась!

    ОтветитьУдалить